Facebook Hesap Silme Resimli Anlatım

Facebook hesap silme işlemini resimli anlatım ile 3 adımda kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızda Facebook hesabının nasıl silindiği ve eğer istenirse silme işleminin nasıl iptal edilebileceği resimli olarak anlatılmaktadır.

Bazı kullanıcılar, Facebook’a üye olduktan sonra çeşitli sebeplerle hesaplarını silmeyi isteyebilmektedirler. Bazı hesaplar başka kullanıcılar tarafından ele geçirildiği için, bazı hesaplar ise kullanıcının artık Facebook’ta olmak istememesi sebebiyle silinmek istenebilmektedir.

Ne yazık ki, Facebook içerisinde Hesap Silme menüsü kolaylıkla ulaşılabilir durumda değildir. Bu sebeple, bu yazıda pratik olarak Facebook Hesap Silme sayfasına nasıl erişileceğini ve sonrasında ne yapılması gerektiği açıklanmaya çalışılmıştır.

Adım 1. Facebook Hesap Silme Sayfasını Açın

Hesabınız silmek için Hesap Silme Sayfası bağlantısına tıklayınız. Açılan ekranda aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılacaksınız.

facebook hesap silme giriş

Adım 2. Facebook Hesabınız ile Giriş Yapın

Açılan ekranda Facebook sizden devam etmek için giriş yapmanızı istemektedir. Burada e-posta veya telefon bilginiz ile şifrenizi girerek “Giriş Yap” butonuna basın. (Eğer şifreniz başkası tarafında ele geçirilmiş ise ve siz hesabınıza giremiyorsanız bu durumda hesabınız silemiz mümkün olmayacaktır. Bu durumda “Şifreni mi unuttun?” bağlantısına tıklayarak şifrenizi yeniden belirleyin ve sonrasında 1. Adım’a dönerek hesabınıza giriş yapın.) Hesap bilgilerinizle başarılı bir şekilde giriş yapınca aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

facebook hesap silme onay ekranı

Adım 3. Hesap Silme İşlemine Onay Verin

Karşınıza çıkan ekranda ilk olarak “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekecektir. Sonrasında açılan ekranda sizden işlemi devam ettirmek için birtakım veriler girmeniz istenecektir.

facebook hesap silme güvenlik

Bu ekranda yapmanız gereken şifrenizi ilk kutucuğa girmek ve resimdeki güvenlik harf ve rakamlarını ise ikinci kutucuğa girerek “Tamam” butonuna basmaktır.

Facebook Hesap Silme İşleminin Akıbeti

Hesap silme işlemine onay verdikten sonra bir uyarı ekranı karşınıza çıkacaktır. Bu uyarı ekranında hesabınızın dondurulduğu ve 14 gün sonra eğer siz tekrar giriş yapmazsanız hesabınızın ancak o zaman silineceği bilgisi yer almaktadır.

Facebook Hesap Silme İşlemini İptal Etmek İsterseniz

Hesap silme işlemine onay verdikten sonra 14 gün sürelik bir cayma hakkınız vardır. Eğer 14 gün içerisinde hesabınızı silme işlemini iptal etmek isterseniz hesabınıza tekrar giriş yapın. Giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır.

facebook hesap silme iptal ekranı

Bu ekranda “Silmeyi İptal Et” bağlantısına tıklayarak hesabınızı tekrar yarı aktif hale getirebilirsiniz.

facebook hesabını yeniden etkinleştir

Son olarak karşınıza çıkan ekranda “Hesabımı Yeniden Etkinleştir” butonuna tıklayarak silmiş olduğunuz hesabı tekrar etkinleştirme işlemini tamamlamış olursunuz.

10 Yorum

  1. dicle 28 Ocak 2014 Cevapla
  2. merve Merve 28 Ocak 2014 Cevapla
  3. eren 11 Şubat 2014 Cevapla
  4. ergin tokat 7 Nisan 2014 Cevapla
  5. Zubeyde 26 Nisan 2014 Cevapla
  6. jale 27 Mayıs 2014 Cevapla
  7. melis 10 Temmuz 2014 Cevapla
  8. Yüsra Alkan 5 Ağustos 2014 Cevapla
  9. nedim 6 Ağustos 2014 Cevapla
  10. nrsnrs 6 Kasım 2014 Cevapla

Yorum Yapın veya Soru Sorun

Yorumunuzun yanında profil fotoğrafı görünmesi için Kayıt Ol sayfasından üye olarak profil fotoğrafı yükleyebilirsiniz.


*