Ülkemizde elektronik ürünler ve cep telefonları üzerinde bulunan vergilerden ötürü bazı cihazlar için yurtdışından satın alınma durumunda maddi avantaj elde edilebilinmektedir. Turistik ve iş gezisi olarak yurtdışına çıkılması durumunda veya bir tanıdığın benzer sebeplerle yurtdışından gelmesi durumunda özellikle cep telefonu getirtme gibi uygulamalar olabilmektedir.
Ülkemizdeki kanunlar gereği tekil olarak bu şekilde yurtdışından satın alınan ürünlerin ülke içinde kullanılması için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.
Yurtdışından Getirilen telefonların Kaydı İçin Gerekenler
Yurtdışından getirilen telefonların resmi kaydının yapılması ve sorunsuz kullanıma açılması için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir.
- İçinde SIM kartı bulunan ve yurt dışından toplu ithalat harici bir yöntemle getirtilen tüm cihazların IMEI kaydı yaptırması gerekmektedir.
- IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son 60 gün içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış olması gerekmektedir. Bu yüzden pasaportun üzerinde giriş mührü bulunmasına ve söz konusu mührün okunaklı olmasına dikkat edilmelidir. Vatandaş E- Devlet şifresiyle, e- devlet üzerinden T.C kimlik no ile 2 yılda tek cihaz kontrolü hizmeti için BTK hizmetlerinden IMEI KAYIT HAKKI sorgulaması yapabilir.
- Kayıt işlemleri için 2014 yılında 119,5 TL harç bedeli yatırılması ve bedelinin ödendiğine dair makbuzun alınması gerekmektedir. Ödenmesi gereken harç bedeli Vergi Dairelerine ve Vergi almaya yetkili Bankaların şubelerine ödenebilmektedir.
- Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarasının ve Pasaport sahibi kişinin adı ve soyadı yer alması gerekmektedir.
- Pasaport sahibinin pasaportun aslı ve dekontu ile birlikte (bizzat başvurulması gerekli, çünkü kayıt belgelerinin Kuruma geldiği ve kontrol edildiği aşamada pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılmaktadır) mobil işletmecilerin abone kayıt merkezlerine veya e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden başvuru yapması gerekmektedir. Bu kapsamda pasaport sahibinin abone kayıt merkezlerinden yapılan başvuru sırasında imzaladığı bir dilekçeye pasaportun kimlik, resim (eski pasaportlar için) ve yurda giriş sayfalarının bulunduğu sayfaların birer nüshası ile dekont aslının eklenmesi gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda ise pasaport sahibi olan kişi, şahsına ait bilgileri sisteme girerek kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi belge talep edilmemektedir. Kişinin beyanı esas alınmakta ve elektronik ortamda kontroller yapılmaktadır.
- Cihaz kayıt başvurusunun akabinde, (http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php) adresinden herhangi bir cihazın kayıt durumu öğrenilebilmektedir. “IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır” şeklinde bir ifade yer almaktadır. Abone kayıt merkezine verilen evrakların Kuruma ulaşması ile bilgi ve belgelerin kontrol edilerek onay verilmesinin akabinde sorgulama ekranında “IMEI numarası kayıtlı” ifadesi yer alacaktır. Imei sorgulama konusunda detaylı bilgi için Cep Telefonu IMEI Öğrenme ve IMEI Sorgulama yazısını okuyabilirsiniz.
Kayıt İşlemleri İçin Gidilebilecek Operatör Bayileri
Telefon kayıt işlemleri için e-Devlet hizmeti kullanılabilinmekle birlikte gerekli evrakları götürerek AVEA, TURKCELL ve VODAFONE operatör bayilerinden de resmi işlemleri yürütebilirsiniz. Ancak, bu işlemler için operatör bayileri ücret talep edebilmektedirler.
Harç Ödemesi Yapılabilecek Bankalar
Kayıt işlemlerine başlanması için gerekli olan harç tutarını yatırabileceğiniz bankaların listesi aşağıdaki gibidir.
Aktif Yatırım Bankası A.Ş.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Alternatif Bank A.Ş.
Anadolu Bankası A.Ş.
Asya Katılım Bankası A.Ş.
Denizbank A.Ş.
Finansbank A.Ş.
HSBC Bank A.Ş.
İNG Bank A.Ş.
Şekerbank T.A.Ş.
T.Garanti Bankası A.Ş.
T.Halk Bankası
T.İş Bankası A.Ş.
TC Ziraat Bankası
Tekstil bank A.Ş.
Turkishbank
Turkland Bank
Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
Vakıflar Bankası TAO
İletişim : 0 530 394 45 75 ( 7/24 SMS,WHATSAP,ÇAĞRI )
http://www.pasaportkayithakki.net
Herkese Merhaba,
Yurtdışıdan getirdiğiniz telefonları, Gürcistan-Turkiye Kapısında Cihaz Pasaport Kayıt Hakkı Olan Tur’daki Yolcularımızdan Sizin için Ücret Karşılığı temin ederek e-devlet Kapısı Üzerinden BTK Sistemde Cihazınızın İmei Numarasını Kayıt Ediyoruz.
Ülkeler arası vizesiz geçiş uygulaması olduğundan avantajlıyız burdan Rahat bir şekilde pasaport temin ediyoruz.
Pasaport sahiplerine iyi bir bedel ödenerek sözleşme yapılıyor dilerseniz numarasını veririz arayıp görüşürsünüz. Ayrıca Sağdan soldan pasaport bulup kayıt yapan Kişiler var cok yüksek fiyata ilerde oluşabilecek sorunlarda ne yapacaklar hiçbifikrim yok yanlış bi yöntem okadar para veriyorsunuz imei klonlanıyor vs…
Kayıtlar e-devlet BTK’dan Vergisi Ödenerek (132TL) Yapıldığından ötürü Kayıt Süresizdir kesinlikle kapanmaz ve Tamamen Yasaldır.Bunun Garantisini vermekteyiz.
0 312 294 94 94 Bilgi Teknolojileri Kurumunu arayarak teyit edebilirsiniz.
Cihazınız minimum 1 saat – maksimum 1 gün içerisinde BTK Sistemin yoğunluğuna Göre Aktif Oluyor
Cihazınızın Kaydını yaptıktan sonra orjinal kayıtlı olduğunu BTK sistemi üzerinden Aşağıdaki linkten sorgulatabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama
Ödemeyi Yaptıktan Sonra Cihazınızın imei Numarasını ve e-postanızı alıyoruz
Kayıt Sonrası Vergi Dekontu, BTK cihaz imei Kayıt Resmi , Başvuru Onay Numarasını Size Gönderiyoruz.
Her zaman kayıt hakkımız vardır Ödemeyi bildirdiğiniz taktirde 10 dk içerisinde yasal kayıt yapılır btkyı arayarak yada imei sorgulayarak teyit edebilirsiniz.
Kayıt Hakkı devrimiz 220 TL’dir ( + 132 TL 2015 YolcuCep vergisi )
İletişim: 0 530 394 45 75 ( 7/24 SMS,WHATSAP,ÇAĞRI ) Numaralı Hattımızdan 7/24 Sms ve Çağrı yoluyla hizmet alabilirsiniz.
http://www.pasaportkayithakki.net